Ypsilonsamtaler – sesong 4

Klimaforsker og kirkemusiker Britta Schäfer i Ypsilon live på Drammensbiblioteket 19. januar kl. 18.00.
Britta Schäfer: Klimaforsker og kirkemusiker

Årets første gjest i Ypsilonsamtaler

Britta Schäfer har alltid vært interessert i både naturvitenskap og musikk og har i tillegg et sterkt engasjement for klima og miljø. Hun er for tiden doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Oslo hvor hun forsker på blandingen av flytende vann og is i skyer og dens rolle for klimaet, kirkemusiker i Strømsø kirke hvor hun spiller både orgel og horn og hun er aktiv i komiteen for klimafestivalen §112 i Drammen som går av stabelen 12.-29. januar 2023.

Britta kommer opprinnelig fra Tyskland og kom først til Norge til forskningsopphold på Andøya som fysikkstudent og et utvekslingssemester som musikkstudent ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Deretter fullførte hun studiene sine i Rostock og kom tilbake til Norge høsten 2019. Ved siden av doktorgradsstudiene tok hun en videreutdanning i kirkemusikk og flyttet til Drammen i 2022, der hun nå har ansvar for musikken i Strømsø kirke etter endt videreutdanning.

Hvordan den for øvrig også spreke helårssyklisten får tid til alt dette, er et spørsmål hun ofte får uten å ha gode svar på, men motivasjonen bak er det lettere å forklare og blir sikkert en tema i samtalen.

Les Britta Schäfers kronikk på DT.no publisert i dag..

Samtalen med Britta Schäfer skjer på Drammensbiblioteket torsdag 19. september kl. 18.00

40 samtaler gjennom 2023

Det er planlagt 40 Ypsilonsamtaler gjennom året og flere av dem vil gå direkte på Drammensbiblioteket. Denne første er med i den andre utgaven av Drammen podkastfestival og er samtidig også en del av Klimafestivalen §112 i Drammen. 

 

Mer lesestoff