Podkasten Ypsilonsamtaler avsluttes
Etter fire år og 175 episoder runder vi av til jul.
Kriser og katastrofer ser ikke ut til å ha noen ende. Vi som hører til en litt sen versjon av 68-generasjonen, har (hatt) klokkertro på at mennesket, teknologien og framskrittet kan løse problemene. Demokrati, samarbeid og globale strukturer styrt av fornuft, vil føre fram, har vi tenkt. Hvor vi enn snur oss, tyder det på at det motsatte skjer.
Nobelprisvinneren vår, Jon Fosse skriver om store ting i et nært og stillferdig språk. Han er universelt interessant nettopp fordi han treffer noe dypt menneskelig. Felles menneskelig. Derfor gir det også mening å holde fast i håp og framtidstro. Vi kan alltid være der for hverandre og gjøre noe for at livet skal være så godt som mulig for oss og de vi har rundt oss. Radiusen kan være ulik, men det er der vi kan få gjort noe. Så får vi håpe og tro at vi kan fostre modige ledere som finner veier framover – og at vi kan stå bak dem.
Samtalene i Ypsilon-podkasten ble avsluttet nå før jul. Det er rart, men også fint å kunne avslutte et langt og godt kapittel. Samtalene fortsetter, naturligvis, på ulike måter. Denne høsten har jeg fått gleden av å snakke med mange familier i forbindelse med gravferd. Med det er jeg tilbake til utgangspunktet for Ypsilonsamtaler. Det er et stort privilegium å få del i historier og glimt inn i livet til mennesker som har levd sitt liv. Et eksistensielt alvor preger slike samtaler fordi vi blir så tydelig minnet om hvor sårbart livet er, men samtidig også hvor fantastisk det er at vi har fått livet i gave. Presteoppgavene er dypt meningsfulle og jeg er takknemlig for å kunne hjelpe til når det er behov.
Livet i Kulturkirken Fjell går også sin gode gang der jeg får lov til å være frivillig medarbeider. Vi har hatt strålende konserter, foredrag og et jevnt, gode gudstjenesteliv i Austad Fjell menighet. Nå gleder vi oss til et jubileumsår hvor vi skal feire Fjell kirkes 40 år som viktig møtested og forankringspunkt for mange mennesker i bydelen (og byen.)
Jeg gleder meg også over Drammen kirkeforum der vi samler mennesker til refleksjon og samtale gjennom året. Vi er del av den internasjonale Kirkeakademi-bevegelsen der visjonen er å samle mennesker på tvers av politiske og kulturelle skillelinjer for å snakke om tidens store temaer i skjæringspunktet mellom kirke/religion og politikk/samfunnsliv.
God Nytt År til alle som leser disse linjene.
Etter fire år og 175 episoder runder vi av til jul.
Kunstig intelligens er et spennende verktøy som flere og flere av oss også kan benytte i ulike sammenhenger. Nå gjør jeg forsøk med dette i
Dr Djalal besøkte STL i Oslo og presenterte sin visjon om å bygge vennskap mellom religiøse ledere. Møtet fant sted i ICC-moskeen tirsdag 4. april.
Annai Poopathi Tamilsk Kulutursenter i Drammen feiret sitt 21 års jubileum i Folkets hus i Krokstadelva 1. april
Mandeismen er en gammel mesopotamisk religion. Trossamfunnet er nå etablert i Norge og er medlemmer i STL Oslo
To fine møter de siste dagene. Først et spennende møte på Fornebupiloten om det livssynsåpne samfunn. I dag møte med Filosofisk kafe i Lier.
Seksti dialogkolleger fra Danmark, Finland, Sverige og Norge møttes til konferanse i Trondheim 14. – 16. mars. Det ble en stor suksess.
Ypsilonrådet er det nye mangfoldspanelet som er etablert av Kirkelig Dialogsenter Drammen. Medlemmene er hentet fra den store gruppen samtalepartnere som har vært med i podkasten Ypsilonsamtaler