Takk for alt godt i 2023!

Jeg gleder meg over gode møter i Kulturkirken Fjell, Drammen kirkeforum og med familie og venner. Nå ser vi fram til et nytt år med nye muligheter.

Verden og vi..

Kriser og katastrofer ser ikke ut til å ha noen ende. Vi som hører til en litt sen versjon av 68-generasjonen, har (hatt) klokkertro på at mennesket, teknologien og framskrittet kan løse problemene. Demokrati, samarbeid og globale strukturer styrt av fornuft, vil føre fram, har vi tenkt. Hvor vi enn snur oss, tyder det på at det motsatte skjer.

Nobelprisvinneren vår, Jon Fosse skriver om store ting i et nært og stillferdig språk. Han er universelt interessant nettopp fordi han treffer noe dypt menneskelig. Felles menneskelig. Derfor gir det også mening å holde fast i håp og framtidstro. Vi kan alltid være der for hverandre og gjøre noe for at livet skal være så godt som mulig for oss og de vi har rundt oss. Radiusen kan være ulik, men det er der vi kan få gjort noe. Så får vi håpe og tro at vi kan fostre modige ledere som finner veier framover – og at vi kan stå bak dem.

Min vesle radius

Samtalene i Ypsilon-podkasten ble avsluttet nå før jul. Det er rart, men også fint å kunne avslutte et langt og godt kapittel. Samtalene fortsetter, naturligvis, på ulike måter. Denne høsten har jeg fått gleden av å snakke med mange familier i forbindelse med gravferd. Med det er jeg tilbake til utgangspunktet for Ypsilonsamtaler. Det er et stort privilegium å få del i historier og glimt inn i livet til mennesker som har levd sitt liv. Et eksistensielt alvor preger slike samtaler fordi vi blir så tydelig minnet om hvor sårbart livet er, men samtidig også hvor fantastisk det er at vi har fått livet i gave. Presteoppgavene er dypt meningsfulle og jeg er takknemlig for å kunne hjelpe til når det er behov.

Livet i Kulturkirken Fjell går også sin gode gang der jeg får lov til å være frivillig medarbeider. Vi har hatt strålende konserter, foredrag og et jevnt, gode gudstjenesteliv i Austad Fjell menighet. Nå gleder vi oss til et jubileumsår hvor vi skal feire Fjell kirkes 40 år som viktig møtested og forankringspunkt for mange mennesker i bydelen (og byen.) 

Jeg gleder meg også over Drammen kirkeforum der vi samler mennesker til refleksjon og samtale gjennom året. Vi er del av den internasjonale Kirkeakademi-bevegelsen der visjonen er å samle mennesker på tvers av politiske og kulturelle skillelinjer for å snakke om tidens store temaer i skjæringspunktet mellom kirke/religion og politikk/samfunnsliv.

God Nytt År til alle som leser disse linjene.

Mer lesestoff

1000 Abrahamic Circles

Dr Djalal besøkte STL i Oslo og presenterte sin visjon om å bygge vennskap mellom religiøse ledere. Møtet fant sted i ICC-moskeen tirsdag 4. april.

Les videre »

Ypsilonrådet etablert

Ypsilonrådet er det nye mangfoldspanelet som er etablert av Kirkelig Dialogsenter Drammen. Medlemmene er hentet fra den store gruppen samtalepartnere som har vært med i podkasten Ypsilonsamtaler

Les videre »