Navnet mitt

Navneskikker og betydninger

Alle bærer et navn og navnet er forankret i en familie, en tradisjon og en kultur. Når vi får et barn legges det stor vekt på hva barnet skal hete. For mange av oss er det også forbundet med seremonier, fest og feiring. Hva vet vi om hverandres navn?
Mange av samtalene i podkasten kommer inn på navneskikker. Bassam Alahddin Alshawa fra Syria forteller om familienavnet som er knyttet til et yrke.  Nasim Rizvi bærer navnet Syeda og forteller hvilken religiøs og historisk betydning det har. Maria Merzedes Gomez Brekke har en sterk historie om sin fars navnehistorie i Colombia. 
Send oss dine spørsmål/refleksjoner på epost!
Vi legger ut ditt spørsmål/innspill på aktuelt tema etter hvert. Alle er velkommen til å komme med innspill ved å skrive til post@ypsilonradet.no eller i kommentarfeltet nedenfor. Det åpne kommentarfelt er et forsøk nå i starten.

1 hendelser på “Navnet mitt”

  1. Grunnen til at jeg fikk navnet mitt er litt spesiell. Min farfar het Ingebrigt og etter familiens skikk var det vanlig (og kanskje forventet) at det første barnebarnet skulle få hans navn. Så egentlig skulle jeg hete Ingebrigt. Min far het Ingvald, så det var også nært nok til at Ingebrigt var bra. Slik ble det ikke. Min mor Åse vokste opp på Dombås der en av guttene på skolen het Ingebrigt. Denne gutten mislikte mor så sterkt at hun ABSOLUTT ikke kunne tenke seg å gi sin første sønn det navnet. Så kompromisset ble Ivar, et navn jeg bærer med glede. Navnet har norrøn historie og betyr noe slikt som kriger, bueskytter, stridsmann. Navnet inspirerer til å gå i striden for det som er godt og sant.
    Familenavnet Flaten kommer fra en gård litt nord for Oppdal sentrum der min farfar vokste opp. Navnet har med landskapet å gjøre og betyr at gården ligger på en flate.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.